HÍREK / ESEMÉNYEK

13
junius
2022


Zöld üzenetek a Heinemann Duty Free üzleteiben

A Föld. Az óriáskerék. A körhinta. A jó dolgok körbemennek.


A Föld forog, a körhinta forog, a nappalok és éjszakák egymást váltva körbejárnak. Ez a természet rendje. A jó dolgok körbejárnak, és azt szeretnénk, ha a műanyag is ezt tenné.

Idén ünnepeljük fennállásunk 20. évfordulóját. Sikertörténetünk többek között annak a vállalati filozófiánknak köszönhető, melyben a folyamatos fejlesztést és fenntarthatóságot tartjuk szem előtt. A fejlesztések, a fenntarthatósági szempontokat kiemelten kezelve, a termékekre is kiterjednek. A palackok súlyát, és ezzel együtt a felhasznált műanyag mennyiségét jelentősen csökkentettük, a jelenlegi 25 – 27 grammra. Ez az érték már önmagában jelentős eredmény, de mi még tovább megyünk. 


2022-év végére újabb, átlagosan 1 grammos súlycsökkentést valósítunk meg szinte minden palack esetében. Arra törekszünk, hogy az üres PET palackok ne váljanak környezetszennyező hulladékká, hanem értékes alapanyagként újra felhasználhatóak legyenek. 

Legújabb kezdeményezésünket a Heinemann Duty Free-vel közösen valósítottuk meg, mert hiszünk az edukáció erejében.

Ezért a Liszt Ferenc repülőtéren a Heinemann Duty Free üzleteiben a Primavera ásványvizeink mellé figyelemfelkeltő táblákat helyeztünk el. “Complete the 
cycle, recycle!” szlogennel.



A szelektíven gyűjtött PET nem szemét, hanem alapanyag.


Minden palack számít!

Korábbi - A jó dolgok körbemennek kampányunkról - készült videót itt nézheted meg.