HÍREK / ESEMÉNYEK

10
november
2021


3 tipp az egészségért - mennyi az annyi?

Vajon tudunk eleget a vízről, a megfelelő folyadékbevitel mennyiségéről, az élettani hatásáról, az egészséget megőrző szerepéről?


Tudjuk e, hogy a Föld 70%-a víz, ugyanúgy, ahogy az emberek testtömegének a 70%-a is víz és a vér 70%-át szintén víz teszi ki. Az élet alapköve, minden élőlényben a víz a közös nevező, ahogy az a jelző rendszer is, ami riaszt, ha bizonyos szint alá csökken a szervezetben – ezt nevezzük szomjúságnak. Mégis az ember az egyetlen, aki figyelmen kívül hagyja a jelzést számos teendője miatt.


Kiemelt szerepe ellenére a Kutatási eredményünk itt a Mizsénél megmutatta, hogy vannak olyanok – a válaszadók 6%-a, akik egyáltalán nem isznak vizet.


A tiszta víz bevitele nélkülözhetetlen szerepet játszik a szervezet méregtelenítő funkcióinak fenntartásában, kiemelten fontos a vesék optimális működése szempontjából, a megfelelő hidratálás lerövidíti és enyhíti számos betegség lefolyását. Ezért kell már gyermekkortól kezdve rászoktatni a kicsiket a rendszeres, ellenőrzött folyadékbevitelre, de a kutatás szerint ebben nem áll túl jól a magyar felnőtt lakosság. Mutatunk három tippet az egészség megőrzése céljából. Katt ide a tippekért!