HÍREK / ESEMÉNYEK

11
július
2022


Új, karbonsemlegesítő projektünk - Indiában

Hiszünk abban, hogy a gyártásunk alatt kibocsátott Co2 semlegesíthető olyan beruházások támogatásával, melyekkel csökkenthető vagy elkerülhető újabb Co2 kibocsátása. Mivel mérjük karbon lábnyomunkat, képesek vagyunk azt 100%-ban semlegesíteni.


-> 5%-al csökkentettük  karbon kibocsátásunkat


2021-ben 2020-hoz viszonyítva, a Mizse Ecogreen 1L szénsavmentes termékkel, köszönhetően a fenntarthatóbb alapanyag beszerzésnek, a gyártási folyamatok optimalizálásának és a disztribúciónak.


->11%-al kevesebb üvegház hatást okozó gázt bocsátunk ki


az 50% RE-PET tartalmú Ecogreen palackunk használatával, mintha teljesen szűz alapanyagból készülnének a palackjaink.


 


2022-ben újabb állomáshoz érkeztünk, ez a



RAKCHADSMALL VÍZERŐMŰ PROJECT


A beruházás egy olyan vízi erőmű kialakítását jelenti, mely 5MW energiát termel. Célja megújuló, azaz víz energiával előállított elektromos áram. A fejlesztés csökkenti az üvegház hatást okozó gázok kibocsátását (GHG), amivel ennek hiányában a helyi generátor, fosszilis alapanyok elégetésével, szennyezné a környezetét.


Az erőmű a Satluj folyón, Kinnaur Körzet Nichar részén, Himachal Pradesben, észak Indiában kerül kialakításra, víztározó nélkül. Segítségével évente 22,605t CO2e kibocsátás csökkentés valósítható meg az első évben.


A project a fenntartható fejlődést szolgálja. Hogyan?


Pozitív hatása várhatóan a mezőgazdaságra, a helyi iparra és a foglakoztatottságra is kiterjed. A helyi farmerek földjeik öntözéséhez vízvezeték rendszert kapnak.




A project a környezetet is szolgálja. Hogyan?

A vízi erőmű segítségével zöld energiával váltják ki a korábbi fosszilis alapanyaggal nyert energiatermelést.


Ecolozófiánkról tudj meg többet itt ->>